3D scannen en printen on demand

 

Voor ons nieuw terrein maar toch ook weer niet. Al jaren hou ik me bezig met 3D ontwerpen en 3D printen. Dit gaan we nu ook toevoegen aan CreBo Funproducts. Niet op de gebruikelijke manier van iets ontwerpen en printen, hoewel ook dat tot de mogelijkheden gaat behoren, maar op een meer geavanceerde manier.

Testbeer 1 Testbeer 2

 

Wij gaan in gebruik nemen een 3D scanner. Met dit apparaat kunnen we objecten inscannen met een maat tot 50x50x50 cm. Deze objecten kunnen we vervolgens printen met een 3D printer. Hetzij met de, meest gebruikte printers (FDM) waarbij laagjes plastic over elkaar worden gelegd. Maar ook de wat fraaiere methode waarbij een resin aan UV licht wordt blootgesteld en op die manier een 3D geprint object ontstaat.

 

We moeten er nog mee gaan testen maar hier is ons idee: Stel je wilt een afdruk van het hoofd van je kind om later terug te kunnen kijken? Als het kind in staat is een minuut of 10 stil te zitten dan is dat te realiseren. We kunnen de scan voor u maken en u het bestand dat geprint moet worden leveren, zodat u het zelf kunt printen of door een bekende laat printen. Maar natuurlijk kunnen wij ook het gehele proces voor u uitvoeren, dus inclusief het printen. Het scannen kan bij ons op locatie maar ook bij u thuis al zijn er dan natuurlijk voorrijkosten. 

 

safe scan

 

Deze methode werkt natuurlijk ook voor objecten. 

 

Doordat het product voor ons nieuw is geldt, dat als we niet in staat zijn een goede scan te maken van het object betaalt u ook geen kosten.

 

Het is ook nog niet mogelijk een prijsopgaaf van dit nieuwe, aankomende product te geven, we moeten eerst even wat test uitvoeren om te kijken welke kosten dit verder met zich meebrengt. Zodra we zover zijn zullen we dit product, net als al onze andere producten, zijn eigen webpagina gaan geven en daarop zullen we ook de prijzen vermelden. 

 

Wij gespannen op dit product, u ook?

 

logo3ducation

3Ducation onze partner in 3D zaken, voor al uw 3D printers en Filamenten en nog veel meer.