Geocaching

Één van onze hobbies is Geocaching. Ook wel genoemd schat zoeken met GPS, de piraat op zoek naar zijn treasure maar dan op de moderne manier. Sinds 2004 spelen we dit spel mee, ruim 18 jaar dus, in die 18 jaar hebben we ruim 2.500 gecaches gevonden. Dat lijkt niet veel maar als we gaan geocachen dan is dat meestal een langere tocht omlijst met korte.

In die 18 jaar heb ik, denk ik, mijn sporen in de geocachewereld wel achter gelaten. Zo schreef ik ooit het boek De Kunst van het Vinden, dit was het eerste Nederlandstalige boek over geocaching. Ook ben ik de oprichter van, het inmiddels al weer ter ziele gegane, Spoiler het Nederlandse webmagazine voor geocachers, wie zoekt kan het bij Google nog terug vinden.

kunstpng

Daarnaast hebben we 10 jaar lang ook het IRC Geocaching Poffertjes Event georganiseerd samen met onze vrienden van GeoGorcum. Uiteindelijk ben ik via geocaching ook in de wereld van GPS terecht gekomen als het om mijn werk gaat. Zo heb ik dus lang les gegeven op het gebied van recreatieve GPS/navigatie.

In de geocachewereld gaan we schuil achter de naam Kapitein Haak, en daarin ben ik zeker niet onbesproken maar ook niet ongeliefd. We geocachen, door gebrek aan tijd, steeds minder maar, zeker, als we in het buitenland zijn, zullen we altijd aan het geocachen zijn.

haakcoin 

De reden waarom we juist dan geocachen?

  1. geocachen is leuk
  2. geocachen is spannend
  3. geocachers zien meer omdat ze steeds op andere plekken komen
  4. geocachen is leerzaam
  5. geocachen is gezond
  6. geocachen is techniek en dus niet saai
  7. geocachen is avontuurlijk
  8. geocachen is natuur
  9. geocachen is gamen
  10. geocachen is Kapitein Haak :)

Wil je meer weten over geocaching ga dan eens naar de website van geocaching Nederland.